תקנון אתר אינטרנט הינו עמוד באתר המגולל בתוכו את כלל תנאי השימוש.
יעדיו של התקנון הינם לערוך הסדרה משפטית נהירה וברורה לכול, בין בעלי האתר / מערכת האתר לבין הגולשים הצורכים את שירותיו ואת המידע.
עבור בעלי אתרים, הרי שתקנון המצוי באתר האינטרנט באופן הנגיש לכול, הינו אמצעי חשוב למניעתן של תביעות באשר להפרות ועבירות בדיני האינטרנט.
האם ניתן להשתמש בנוסח של אתר אינטרנט אחר?
שאלה שעולה לעתים תכופות היא שמא ניתן להיעזר בתקנון קיים, ופשוט לקחת את ההיבטים הרלוונטיים, לשכתבו וכך להציגו אחר כבוד באתר.
חשוב לדעת, לצד הפן המשפטי הגלום במהלך שכזה, הרי שייתכן מאוד והתקנון אותו ראיתם איננו תואם את התקנון לו האתר שלכם זקוק.
מטרתו של התקנון היא לנגוד ולהגן מפני טענות כאלו ואחרות העולות מצדם של הגולשים כלפי האתר. זאת למשל, באשר להימצאותו של תוכן פוגעני כזה או אחר. כאשר התקנון קיים ושריר, הרי שהוא מהווה קו הגנתי חשוב ומהותי.
כתיבתו של תקנון משפטי
ניסוחו של תקנון משפטי על-ידי עורך דין מנוסה בתחום, לעתים נתפס כמעין פעולת רשות ולא חובה.
נכון לומר כי לא כל אתר אינטרנט מתהדר בתקנון, אולם ככל שמדובר בארגון גדול ופופולרי בעל כניסות גולשים מרובות, הרי שמומלץ להתמגן ככל הניתן.
באשר לאם אתרכם נדרש או לא נדרש לתקנון, הרי שמומלץ לשקול זאת באם מדובר באתר מכירות, אתר בלוג הכולל דעות שונות ומגוונות, אתר קורסים או אתר המספק שימוש במערכת פנימית, אתר הכולל מדריכים או טיפים אשר גולשים יכולים למלא אותם וללכת בעקבותיהם, אתר שנועד למתן תוכן ומידע עבור הציבור ועוד.